Πως θα γίνει η Ελλάδα η Μέκκα της τεχνολογίας

Image

Στην πρόσφατη διάλεξη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Eric Schmidt, δήλωσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Μέκκα της Τεχνολογίας. Η άποψη αυτή, αποσπασματικά, μόνη της, είναι ανέκδοτο. Και πάρα πολλοί χρήστες στα social media την αντιμετώπισαν έτσι. Μα δεν ξέρει ο κύριος Schmidt τι γίνεται εδώ;

Φυσικά και ξέρει! Πρόκειται για έναν από τους σοβαρότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους στον χώρο της τεχνολογίας και θα έλεγε κάτι τέτοιο χωρίς να ξέρει τι λέει; Την άποψη του λοιπόν τη συνόδευσε απαριθμώντας ουσιαστικά τα εμπόδια, που πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει κάτι τέτοιο: αλλαγές στη φορολογία, μείωση της γραφειοκρατίας, κίνητρα σε νέες επιχειρηματικές ιδέες. Και ένα από τα μεγαλύτερα ίσως εμπόδια; Να σταματήσει να τιμωρείται η επιχειρηματική αποτυχία, αφού αν αποτύχει κάποιος επιχειρηματίας σήμερα στην Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή.

Όλα τα παραπάνω τα έχουν επισημάνει πάρα πολλές φορές νέοι επιχειρηματίες στη χώρα μας. Τώρα τα επισημαίνει κι ο επικεφαλής ενός τεχνολογικού κολοσσού, όπως η Google. «Πρέπει να βρείτε τρόπο να ανοίγουν εταιρείες σε μία μέρα, να τραβήξετε κόσμο και ταλέντα, να προσελκύσετε κεφάλαια από το εξωτερικό» είπε.

«Ωραία τα λόγια» γράφουν κάποιοι στα σχόλια σχετικών δημοσιεύσεων «άλλα εσύ (εννοούν τον Eric Schmidt) θα ρίξεις χρήμα εδώ;»

Δεν υποσχέθηκε πως θα δώσει ψωμί, άλλα έδειξε (και αυτός) τον τρόπο με τον οποίο το ζυμώνεις…

Για να δούμε.

Advertisements
Πως θα γίνει η Ελλάδα η Μέκκα της τεχνολογίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s