«Λιάπηδες» υπάρχουν πολλοί…

liapis

Χθες βούηξε ο τόπος με τη σύλληψη Μιχάλη Λιάπη, που αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική πριν το αποσύρουν (;) για να συστήνεται πλέον ως «Συνταξιούχος», κι όχι πρώην Υπουργός. Κύμα συμπαράστασης και στα social media, για έναν άνθρωπο που το μόνο που ήθελε ήταν να συντηρήσει το μικρό οικογενειακό του αυτοκίνητο, άλλα το ανάλγητο κράτος τον σέρνει στα δικαστήρια. Μια υπόθεση για γέλια και για κλάματα, περισσότερο κλάματα βέβαια. 

Το θέμα είναι πως ο Μιχάλης Λιάπης συγκεντρώνει στο πρόσωπο του και τις ενέργειες του, τα περισσότερα χαρακτηριστικά της πολιτικής, που μας έφερε εδώ που είμαστε. Είναι ένας άνθρωπος, που δούλεψε από ποτέ έως ελάχιστα στη ζωή του. Αποκτά άδεια δικηγορίας και μετά από ένα χρόνο γίνεται συνεργάτης δημοσιοσχετίστας του θείου του Πρωθυπουργού Καραμανλή. Όταν ο θείος του έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκείνος τον ακολούθησε ως διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του. Κι από το 1985 μέχρι και το 2007 μάζευε ένσημα στο ελληνικό κοινοβούλιο, για να καταλήξει ένας ταπεινός συνταξιούχος, που κόβει βόλτες με το ανασφάλιστο πολυτελές τζιπ των 4000 και βάλε κυβικών, που έχει βιδωμένες πάνω του πλαστές πινακίδες.

Το θέμα είναι επίσης, πως ο Μιχάλης Λιάπης, δεν ξεφύτρωσε από μόνος του. Επί 22 χρόνια κάποιοι τον εξέλεγαν βουλευτή. Ίσως ένας από τους ψηφοφόρους του, να είναι και ο τύπος στο βίντεο παρακάτω.

To θέμα είναι πως οι πολιτικοί μας είναι γέννημα της ίδιας της κοινωνίας, της ιδιοσυγκρασίας του Έλληνα. Εκείνου που δεν θα σεβαστεί τους συμπολίτες του, που θεωρεί πως το «δημόσιος» ως χαρακτηρισμός για έναν χώρο, μεταφράζεται σε «δικός μου» και τον οικειοποιείται, που παρκάρει όπου θέλει, που θεωρεί πως όταν κερδίσει χρήμα, φήμη, αναγνωρισιμότητα μπορεί να παραβιάζει κάθε κανόνα.

Η εικόνα του Λιάπη με τις χειροπέδες κάτω από το μπουφάν, οι ανόητες δικαιολογίες, δεν είναι σημαντικές. Μεθαύριο κάποιο άλλο θέμα θα βρεθεί να μονοπωλήσει τα δελτία ειδήσεων. Ίσως να ανακυκλωθεί και κάποιο. Ο Λιάπης θα πληρώσει πρόστιμο (από το… εφάπαξ;) και θα ξεχαστεί το θέμα.

Σημαντική και ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση σε ένα άλλο ερώτημα…

Αν ο Λιάπης (και ο κάθε Λιάπης) αποφασίσει να επιστρέψει στην πολιτική, πόσους σταυρούς θα μαζέψει άραγε; Πόσοι θα πούνε «έλα μωρέ, και ποιος δεν κυκλοφορεί ανασφάλιστος και με πλαστές πινακίδες»;

credits: το βίντεο μοιράστηκε στο Facebook από τον Φίλιο Στάγκο.

Advertisements
«Λιάπηδες» υπάρχουν πολλοί…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s