Για την Foxconn…

Λοιπόν πως έχει η ιστορία… η φίλη Κατερίνα ανεβάζει στο Facebook ένα ρεπορτάζ της Daily Mail, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα, με την οποία συνεργάζονται μεγάλες εταιρίες όπως η Apple, η Microsoft, η Sony, η Nintendo κι άλλες. Αποφάσισα να παρατήσω για λίγο το διάβασμα της εξεταστικής και να το αποδώσω στα ελληνικά, για να δημοσιευθεί και στο Away.

Αρχικά τα likes αυξάνονταν με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες συχνά συναντούσα links προς το άρθρο, από διάφορους χρήστες του Facebook και από fan pages. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, άλλα ήταν μάλλον λογικό, αφού πρόκειται για κείμενο που ουσιαστικά γκρεμίζει από τον θρόνο του τον σύγχρονο τεχνολογικό πολιτισμό μας. Κι αν η τελευταία φράση είναι υπερβολική, τότε σίγουρα χαλάει λίγο την μαγική εικόνα, που έχουμε στο μυαλό μας.

Διαβάστε το κείμενο Ρεπορτάζ από τα κάτεργα της Apple στην Κίνα και το συμπληρωματικό άρθρο Foxconn: τα εφιαλτικά θεμέλια του ονειρικού πολιτισμού μας στο Away Notes.

Για την Foxconn…

Σχολιάστε